Un activ cosmetic pe baza de zinc imbogatit cu extract de alga Laminaria, cu proprietati antibacteriene, seboreglante si antiinflamatoare deja cunoscute.Activul Algo Zinc este un activ cosmetic interesant si recomandat tenurilor grase sau acneice, iritate, inflamate, cat si pentru ingrijirea capilara, in tratamentele pentru par gras si contra matretii.
Zincul este un un oligoelement care joaca un rol fiziologic foarte important in organism deoarece intervine in activitatea a peste 300 de enzime.La nivelul pielii, zincul este in special apreciat pentru actiuneasa de reglare a secretiei de sebum.Puternic antibacterian si antiinflamator, zincul este traditional folosit pentru pielea si scalpul cu probleme.Imbogatirea zincului cu polizaharide obtinute din alga Laminaria creste biodisponibilitatea acestuia si afinitatea cu pielea si parul.Polizaharidele formeaza un film fin, hidratant si foarte activ la suprafata pielii si a fibrei capilare.
Alga Laminaria, veritabila sursa de tinerete pentru piele.Bogata in aminoacizi, reconstituanti ai tesutului cutanat, importanta sursa energetica si nutritiva, saruri minerale care asigura vitalitatea celulelor, oligoelemente care asigura viteza de reactie si schimburile la nivel celular, vitamine, antioxidante, fortifiante, care acopera carentele in substante bactericide si antibiotice, alga laminaria are o capacitate extraordinara de regenerare celulara.Studiile efectuate in ultimele doua decenii au demonstrat uimitoarele proprietati ale algelor atat in plan terapeutic cat si cosmetic.Excelentele rezultate obtinute rapid de esteticieni in practica cotidiana explica succesul considerabil al cosmeticelor pe baza de alge.Cu proprietati multiple restructurante, tonifiante, regenerante si antioxidante, alga laminaria reda pielii fermitatea si supletea, atenueaza ridurile. Reechilibranta prin aportul hidric, proteic, vitaminic si mineral, alga laminaria rezolva in mare parte dezechilibrele si problemele tenurilor grase sau acneice, purifiante, detoxifiante, hidratante si stimulante ale circulatiei sanguine si limfatice.Datorita multiplelor proprietati, alga laminaria favorizeaza eliminarea reziduurilor, un mai bun schimb de substante la nivel celurar si oxigenarea mai buna a epidermei, ameliorand astfel aspectul tenului tern, cenusiu, care isi recapata stralucirea si prospetimea.De fapt, pielea ingrijita cu produse pe baza de alge imbatraneste mult mai greu si rezista mult mai bine la agresiunile multiple la care este supusa zilnic.Pielea isi regaseste stralucirea, prospetimea, elasticitatea si aspectul tanar si sanatos.
PROPRIETATI :
- Seboregulatoare, regleaza producerea de sebum prin inhibarea reductazei-5-alfa, responsabila de seboreea de origine hormonala
- Antibacteriene: eficacitate demonstrata asupra Propionibacteruim acnes, bacteria care provoaca acneea, Staphyloccocus aureus si Malassezia furfur responsabila de dermatitele seboreice ale pielii si scalpului, pitiriazis verzicolor
- Antiinflamatoare
- Calmante in caz de mancarimi si roseata a pielii
- Foarte buna afinitate cu parul, cea ce ii prelungeste actiunea benefica
RECOMANDARI
- Piele mixta, grasa si in acelasi timp sensibila
- Piele acneica: acnee juvenila sau tardiva
- Piele sensibila, inflamata
- Par gras
- Matreata
- Scalp sensibil sau iritat
- Dermatite seboreice
UTILIZARE
ALGO ZINC poate fi incorporat atat in cosmeticele pe care le folositi deja, cat si pentru prepararea cosmeticelor.Pentru cosmeticele gata preparate se incorporeaza activul in produsul cosmetic, se amesteca foarte bine pana la omogenizare. In cosmeticele preparare acasa, se incorporeaza in faza finala dupa racirea produsului.Se amesteca bine pana la perfecta omogenizare.
- Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice Bio pentru ten mixt gras: creme matifiante, lapte, lotiuni, serumuri,
- Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio: creme purifiante, serumuri, lapte, lotiuni, pentru tenuri acneice
- Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio: creme purifiante, serumuri, lapte, lotiuni, balsamuri pentru tenuri sensibile iritate, dupa ras
- Incorporarea in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio pentru ingrijirea parului gras,a scalpului sensibil, iritat si contra matretii: sampoane, balsamuri, masti
- Incorporarea in balsamuri creme, unguente sau prepararea de produse pentru ingrijirea pielii afectata de dermatite seboreice
- Incorporarea in masti purifiante, calmante, antiiflamatoare, combinat cu extracte vegetale, ape florale, activi cosmetici specifici.
PRECAUTII
- Nu depasiti concentratia maxima recomandata
- Evitati contactul cu ochii.In caz de contact spalati cu apa din abundenta
- Nu lasati la indemana copiilor
SOLUBILITATE
- Activul cosmetic ESTE solubil in apa, ape florale, lotiuni, emulsii ( creme, lapte, serumuri)
- Activul cosmetic NU ESTE solubil in ulei
DOZAJ
- 1-2 picaturi in doza zilnica de: crema, lapte, sampon,Balsam pentru par, apa de limpezire etc
- 5% in cosmeticele uzuale sau pentru prepararea cosmeticelor
- 1 ml-21 picaturi
COMPOZITIE :
- Activ cosmetic purifiant, seboregulator si antiinflamator, formulat pe baza de extract de alga bruna Laminaria si de zinc
- INCI:Water(and) Glycerin (and) Hydrolyzed Algin ( extract de alga Laminaria Digitata) (and) Zinc sulfate
- Calitate: cosmetica, 99.75% de origine naturala
- Densitate: 1,1
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
- Aspect: lichid
- Culoare: galben deschis-galben portocaliu (pot aparea mici aglomerari naturale, de culoare alba care nu afecteaza calitatea si proprietatile produsului
Pastrare: Preferabil la frigider.A se inchide bine flaconul dupa utilizare.
Prezentare: Flacon de sticla inchisa la culoare, prevazut cu picurator, 10 ml
Pretul contine TVA si se poate schimba fara notificare prealabila. Poza este doar orientativa, e posibil ca in poza sa existe accesorii neincluse in pachet.
Compania noastra garanteaza utilizatorului accesul strict in interes personal pe acest site, ceea ce nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei.
|