Mouse de Babassu se utilizeaza ca un co-tensioactiv bland pentru a mari capacitatea spumanta si a conferi proprietati suplimentare cosmeticelor pentru ingrijirea corporala si capilara, preparate acasa, in special celor destinate ingrijirii parului asupra caruia are un efect conditionant si antistatic.Co-tensioactivul Mousse de Babassu inlocuieste la modul ideal cocoamidopropyl betaina deoarece este mult mai bland si noniritant, iar procedeul de fabricatie este perfect controlat, fara a utiliza in exces reactivi iritanti
PROPRIETATI
- Excelenta putere spumanta
- Amelioreaza calitatea spumei produselor de curatare.Spuma este mult mai fina, cremoasa si stabila
- Efect conditionant si antistatic asupra parului, care devine fin si usor de descurcat
- Confera suplete pielii si parului
- Mareste vascozitate amestecurilor spumante de curatare pe baza de tensioactivi anionici
- biodegradabil si nepoluant al mediului, inclusiv prin procedeul de obtinere
UTILIZARE
- Co-tensioactiv in prepararea produselor de igiena faciala, corporala si capilara
- Geluri de dus, sapunuri lichide, geluru de curatare a tenului, mainilor, igiena intima
- Sampoane, balsamuri si lotiuni capilare
- Spumate de baie
- Geluri de curate si sampoane pentru bebelusi si copii
- Ape micelare, lotiuni demachiante fara limpezire
PRECAUTII
- Nu lasati la indemana copiilor
- Nu ingerati
- Evitati contactul cu ochii.In caz de contact accidental, limpeziti cu apa din abundenta
DOZAJ
- 2-3% pentru prepararea apelor micelare si a lotiunilor de curatare care nu necesita limpezire
- 2 -10% pentru prepararea produselor de igiena care necesita limpezire
- SOLUBILITATE: solubil in apa
- pH (concentratie de 10% in solutie apoasa)- 5-7,5
COMPOZITIE
- Co-tensioactiv amfoter (electric neutru intre pH 4-8) de origine vegetala, cu proprietati de marire a capacitatii de spumare si de netezire a fibrei capilare, obtinut din acizi grasi de ulei vegetal de babassu
- Concentratie produs : Babassuamidoprolyl betaina 34-38% in saolutie apoasa
- Denumire INCI: Babassuamidoprolyl betaina
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
- Aspect: lichid translucid
- Culoare: galben deschis
- Miros: neutru
Pastrare: la temperatura ambientului, ferit de umiditate si lumina. A se inchide bine flaconul dupa utilizare
Prezentare: flacon de plastic mat, 100 ml
CE SUNT TENSIOACTIVII:
Un tensioactiv este un compus care modifica tensiunea superficiala intre doua lichide (tensiunea de separare la suprafata a doua medii ) care permite amestecarea acestora. Compusi tensioactivilor sunt molecile amfifile, ceea ce inseamna ca sunt prezente doua parti cu polaritate diferita, una hidrofila care arre o mare afinitate cu apa si una lipofila care are mare afinitate cu lichidele grase.In concluzie amestecand apa cu ulei si completand solutia cu un tensioactiv se obtine un amestec omogen in care apa nu se mai separa de ulei deoarece o parete a tensioactivului se ataseaza de apa , alta parte se ataseaza de ulei formand o solutie omogena
In functie de structura lor, tensioactivii sunr de mai multe categorii
- Agent de curatare(detergent) - inlatura mizeria, impuritatile, grasimile
- Agent spumant
- Agent de inmuiere si etalare a unui lichid pe un solid
- Agent emulsifiant - amestecul a doua lichide care in mod normal nu se pot amesteca (apa in ulei) si formarea unei emulsii
- Agent conditionat- acest tip de tensioactiv se combina cu keratina si pielea conferind parului si pielii un aspect neted si matasos
Pretul contine TVA si se poate schimba fara notificare prealabila. Poza este doar orientativa, e posibil ca in poza sa existe accesorii neincluse in pachet.
Compania noastra garanteaza utilizatorului accesul strict in interes personal pe acest site, ceea ce nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei.
|