Barba lui Jupiter este o specie de lichen comun pe care il gasim in padurile de brad si molid din intreaga lume.Se dezvolta pe arborii de conifere, are culoare verde-cenusiu cu forma pendulata si numeroase ramificatii lungi.Din acest lichen se obtine un extract extrem de valoros pentru extraordinarele sale proprietati antiseptice si antibicrobiene datorate concentratiei ridicate in acid usnic de 4%.In tratatele de specialitate, acidul usnic este recunoscut ca un activ puternic in tratamentul afectiunilor provocate de stafilococi, streptococi, fungi, e.coli, etc si foarte puternic contra Propionibacterium acnes, responsabila de provocarea acneii.Studii complementare recente au demonstrat calitatile puternic antiinflamatoare ale extractului de Barba lui Jupiter, fara citotoxicitate, ceea ce il recomanda ca un activ foarte interesant in tratarea acneii.
PROPRIETATI
- Puternic antimicrobian si antiseptic, antifungic
- Antiinflamator si calmant cutanat
- Deodorant
RECOMANDARI
- Completarea cosmeticelor sau prepararea de cosmetice Bio contra acneii
- Completarea cosmeticelor sau prepararea de cosmetice bio pentru igiena personala: geluri de dus, sapunuri, deodorante, paste de dinti
- Conservant cosmetic, pentru protectia antimicrobiana a cosmeticelor preparate acasa
- Completare, preparare de unguente lotiuni pentru infectiile cutanate provocate de stafilococi, streptococci, fungi
UTILIZARE
- Incorporare in produsul de baza in concentratie de 0,2-0,8%
- Marele avantaj al acestui extract este ca el poate fi incorporat la rece, atat in faza uleioasa cat si in faza apoasa.
- Se incorporeaza in concentratia recomandata, in produsele cosmetice si in unguentele folosite in mod uzual sau in cele preparate acasa
COMPOZITIE
- Extract Co2 de Barba lui Jupiter 100% natural, obtinut prin extractie selectiva din lichen, prin metoda CO2 si incorporare in suport de origine vegetala
- Denumire: Usnea Barbata
- Compusi activi naturali: acid usnic 4%
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
- Aspect: lichid mobil, opac
- Culoare: galbena
- Miros: discret de lichen
- Are tendinta de sedimentare, a se agita inainte de utilizare
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura
Prezentare: 5 ml
Pretul contine TVA si se poate schimba fara notificare prealabila. Poza este doar orientativa, e posibil ca in poza sa existe accesorii neincluse in pachet.
Compania noastra garanteaza utilizatorului accesul strict in interes personal pe acest site, ceea ce nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei.
|