Uleiul de buriti este un ulei special si mai putin cunoscut in Europa.Obtinut din semintele de buriti sau aguaje cum il mai numesc indigenii, uleiul de buriti obtinut prin presare mecanica la rece, pastreaza toate proprietatile acestui fruct special.Buriti este un palmier care creste in padurile amazoniene.Fructele sunt mici, foarte numeroase si formeaza ciorchini uriasi.Fructul are coaja dura si o pulpa galben-orange comestibila, bogata in ulei.Traditional, este folosita de indigeni ca fruct proaspat, sau pentru prepararea dulcetii, dar in special pentru a se proteja de razele solare si de a trata arsurile provocate de soare si agresiunile externe.Veritabil concentrat de carotenoizi, uleiul de buriti este capabil sa absoarba razele UV, sa capteze si sa si neutralizeze radicalii liberi, responsabili de efectele nocive asupra pielii si de degradarea si imbatrinirea acesteia.Uleiul de buriti este ideal pentru a prelungi bronzul, are proprietati emoliente si hidratante si este utilizat la fel de bine, atat pe piele cat si pe par.
PROPRIETATILE ULEIULUI DE BURITI
- Uleiul de buriti este uleiul vegetal cel mai bogat in Provitamina A
- Protejeaza si previne efectele negative ale razelor solare
- Antioxidant, protejeaza pielea de imbatrinire
- Eficient impotriva radicalilor liberi
- Confera pielii o tenta bronzanta placuta si prelungeste bronzul natural
- Coloreaza placut cosmeticele intr-o culoare portocalie
RECOMANDARI
- Ten tern, asfixic
- Piele obosita, lipsita de vitalitate, deteriorate de factorii externi (soare, vant, poluare)
- Par devitalizat, expus conditiilor extreme
- Confera pielii o tenta bronzanta
UTILIZARE
- Incorporare uleiului de buriti in doza zilnica de crema sau prepararea de cosmetice bio: creme, lapte, lotiuni pentru ten asfixic, tern si obosit
- Serumuri de frumusete, ulei de buriti in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale
- Incorporarea uleiului de buriti in masti revitalizante si regenerante pentru ten si par
- Uleiuri pentru par: ulei de buriti combinat cu alte uleiuri vegetale si sentiale, pentru a-l revitaliza si a-i reda supletea si stralucirea
- Incorporarea uleiului de buriti in uleiuri de masaj si uleiuri pentru si dupa plaja in combinatie cu alte uleiuri
- Colorarea placuta a cosmeticelor, uleiurilor de baie, rujurilor si balsamurilor pentru buze
NOTA: Datorita concentratiei mari de carotenoizi, este indicat ca uleiul de buriti sa fie folosit in combinatie cu alte uleiuri, pentru a nu pata imbracamintea si pielea, intr-o concentratie de 1-10% (maxim 10% doar pentru produsele cosmetice de plaja)
COMPOZITIE
- Ulei de buriti 100% pur si natural, obtinut din cultura Biologica din prima presare mecanica la rece a semintelor de buriti, recoltate din zonele salbatice si nepoluate ale padurilor amazoniene
- Acizi grasi: Omega6 - 8,8%, Omega9 - 67,5%, palmitic - 17%, stearic - 4,5%Alti compusi naturali: Provitamina A
- Denumire:Mauritia Flexuosa
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
- Aspect: lichid uleios, limpede
- Culoare: orange-rosu
- Miros: verde crud, proaspat
- Calitate:cosmetica
Pastrare: ulei stabil, ferit de caldura si lumina
Prezentare: 30 ml
Pretul contine TVA si se poate schimba fara notificare prealabila. Poza este doar orientativa, e posibil ca in poza sa existe accesorii neincluse in pachet.
Compania noastra garanteaza utilizatorului accesul strict in interes personal pe acest site, ceea ce nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei.
|