Uleiul esential de bergamota este un ulei cu totul exceptional.Cu proprietati multiple si extraordinare, uleiul de bergamota este utilizat in aromaterapie, parfumerie, cosmetica. Adusa din insulele Canare de catre Cristofor Columb, bergamota a fost cultivata pentru mult timp in Spania.Cultivarea ei s-a extins apoi in Italia, pentru inceput in regiunea Bergame, de unde provine si denumirea ulterioara de bergamota.Fructele seamana cu niste portocale minuscule verzui, din a caror coaja se extrage uleiul esential de bergamota, folosit enorm in parfumerie.Pe langa parfumul deosebit, uleiul esential de bergamota are multiple virtuti terapeutice, este puternic antiinflamator, antibacterian, detoxifiant, diuretic, antiviral si expectorant.Datorita proprietatilor regenerante, purifiante si cicatrizante, uleiul de bergamota este foarte folosit in cosmetica.
PROPRIETATILE ULEIULUI ESENTIAL DE BERGAMOTA
- Antinflamator, antifungic, antiseptic, antiviral, antibacterian
- Detoxifiant, diuretic, expectorant, laxativ, antiparazitar
- Regenerant cutanat, purifiant si cicatrizant
- Relaxant, parfumant cu note dulci agreabile si proaspete
RECOMANDARI
- Acnee, seboree ten si par, tenuri ofilite, lipsite de stralucire
- Eczeme. psoriazis,
- Vitiligo, depigmentarea pielii
- Colici, infectii intestinale,constipatie
- Bronsite, traheite, rinofaringite
- Stres, angoasa, insomnie, depresie, anxietate
- Dezinfectarea, purificarea si parfumarea aerului
UTILIZARE
- Incorporare uleiului esential de bergamota in produse cosmetice (1-1,5%) creme, lotiuni, lapte, uleiuri pentru ingrijirea faciala, simplu sau in combinatie cu alte uleiuri esentiale
- Preparare de produse cosmetice bio(1-1,5%):creme, lotiuni, lapte, uleiuri pentru ingrijirea faciala, simplu sau in combinatie cu alte uleiuri esentiale si activi cosmetici specifici tenului
- Incorporarea uleiului esential de bergamota intr-un ulei vegetal de baza pentru un masaj relaxant (1,5-2%)
- Incorporarea in produse specifice sau prepararea de unguente (40%) pentru eczeme, vitiligo, psoriazis
- Incorporarea uleiului de bergamota in produsele pentru ingrijirea parului sau prepararea de produse cosmetice bio pentru par gras si contra matretei: sampon, balsam, lotiuni, apa de limpezire(2%)
- Incorporarea uleiului esential de bergamota in masti pentru revitalizarea tenului, in combinatie cu alte uleiuri esentiale si uleiuri vegetale, ingrediente si activi cosmetici
- Difuzare aeriana pentru dezinfectarea, purificarea, parfumarea aerului si crearea unei atmosfere de calm si liniste pentru persoanele stresate, anxioase, depresive si care sufera de insomnii
- Parfumarea cosmeticelor
- Crearea parfumurilor
PRECAUTII
- Ulei extrem de fotosensibilizant, evitati expunerea la soare timp de cateva ore de la aplicare
- Poate provoca alergii, efectuati testul inainte de utilizare
- A nu se lasa la indemana copiilor
COMPOZITIE
- Ulei esential de bergamota, 100% pur si natural (nediluat), obtinut din cultura BIO, certificata Ecocert, prin presarea la rece a cojii de bergamota
- Compusi naturali ai uleiului esential de bergamota ce pot provoca alergii: limonene, linalool, citral(specificatie conform Amendamentului nr 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
- Denumire: Citrus Bergamis L.
Pastrare: loc uscat, ferit de caldura si lumina
Prezentare: 10 ml
VITILIGO
Ulei esential de Bergamota: 3ml
Ulei esential de Cuisoare: 1ml
Ulei esential de Manuka: 1 ml
Ulei esential de Lamaie: 3 ml
Se amesteca bine uleiurile.Se aplica doua picaturi din amestec pe zonele depigmentate, de 2 ori pe zi pana la ameliorarea considerabila a depigmentarii.

Pretul contine TVA si se poate schimba fara notificare prealabila. Poza este doar orientativa, e posibil ca in poza sa existe accesorii neincluse in pachet.
Compania noastra garanteaza utilizatorului accesul strict in interes personal pe acest site, ceea ce nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei.
|