Chiparosul este un arbore maiestuos si mereu verde, considerat arbore sacru de unele civilizatii antice, cu lemn care nu putrezeste niciodata, originar din Asia si aclimatizat in emisfera nordica si bazinul mediteraneean, din ale carei ramuri se extrage uleiul esential de chiparos mereu verde.Acest ulei este prin excelenta un tonic al sistemelor circulator si limfatic si un excelent tonic si echilibrant nervos.Uleiul esential de chiparos mereu verde are proprietati deloc de neglijat de estrogen-like si importante proprietati antisudorifice.Parfumul puternic, rasinos al uleiului esential de chiparos mereu verde creeaza o atmosfera calma de relaxare si elevare spirituala.
PROPRIETATILE ULEIULUI DE CHIPAROS MEREU VERDE
- Antiinfectios, bactericid, astringent
- Decongestionant venos, limfatic si prostatic, diuretic
- Actiune estrogen-like
- Tonifica arterele si previne scleroza acestora
- Reglarea transpiratiei
- Reechilibrant nervos general
- Antitusiv si antispasmodic
- Deodorant
RECOMANDARI
- Ten gras, ten cuperozic
- Congestii venoase, varice, staze venoase, ulcere varicoase, hemoroizi,
- Retentie de apa, picioare grele
- Congestii limfatice, retentie de apa, celulita, picioare umflate
- Cearcane si pungi sub ochi
- Par gras
- Dismenoree,menopauza si tulburarile legate de aceasta
- Astenie profunda, dizarmonie psihica, nervozitate, iritabilitate
- Congestii prostatice
- Tuberculoza pulmonara, pleurezie, astm, brosita, laringita, tuse spastica
- Transpiratie excesiva
UTILIZARE
- Incorporarea uleiului de chiparos mereu verde in cosmetice pentru ten gras sau cuperozic, prepararea de cosmetice bio in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte, ingrediente si activi cosmetici specifici (1,5%)
- Incorporarea uleiului de chiparos mereu verde in cosmetice sau prepararea de cosmetice destinate pielii devitalizate, destrucuturate, afectata de lipsa activitatii hormonale (1, 5%)
- Incorporarea in produse destinate parului gras sau prepararea de sampoane, balsamuri, lotiuni, ape de limpezire(2%)
- Incorporare uleiului de chiparos mereu verde in unguente, creme pentru afectiuni circulatorii, staze venoase, varice, ulcere varicoase, picioare grele si umflate ( 30%)
- Incorporarea uleiului de chiparos mereu verde in cosmetice sau prepararea de cosmetice bio pentru eliminarea celulitei, a retentiei de apa:creme, geluri, lotiuni, lapte
- Incorporarea in uleiuri de masaj pentru stimularea circulatiei sanguine, eliminarea stazelor venoase, a retentiei de apa si a celulitei (30%)
- Incorporarea in lotiuni, ape florale, spray-uri racoroase, deodorante si de reglare a transpiratiei pentru corp si picioare ( 2%)
- Adaugarea uleiului esential de chiparos mereu verde in apa de baie, pentru stimularea circulatiei sanguine si relaxarea nervoasa, dizolvat in Solubol sau incorporat in laptele de baie (5-8 picaturi)
- Cateva picaturi de ulei esential de chiparos mereu verde diluate intr-un ulei vegetal si aplicat pe torax in caz de tuse, astm, bronsite
PRECAUTII
- A nu se folosi timp indelungat fara avizul medicului, al specialistului in fitoterapie sau aromaterapie.
- A nu se utiliza in perioada sarcinii si alaptarii
- A nu se utiliza in patologiile canceroase, hormono-dependente.
- Efectuati testul.Poate provoca alergii persoanelor sensibile.
COMPOZITIE
- Ulei esential de chiparos mereu verde, 100% pur si natural, nediluat, obtinut prin distilarea completa* in vapori de apa a ramurilor
- Denumire: Cupressus sempervirens
- Compusi naturali ce pot provoca alergii: limonene, linalol (specificatie conform Amendamentului nr 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE:
- Aspect; lichid limpede, mobil
- Culoare: galben deschis- galben portocaliu
- Miros: de terebentina, cu note lemnoase si ambra
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura
Prezentare 10 ml
*Distilare completa este procesul integral de distilare, dupa care nu mai urmeaza a-2-a sau a-3-a distilare, asigurand astfel uleiului esential concentratia maxima de principii active.Uleiurile esentiale pot fi obtinute din distilare completa, prima distilare, a doua distilare, a treia distilare, rezultand uleiuri esentiale de calitati diferite ale caror principii active scad pe masura ce planta sau componenta acesteia este supusa mai multor distilari.Un ulei esential obtinut prin distilare completa, are inscriptionata pe eticheta denumirea "Ulei esential complet"
Pretul contine TVA si se poate schimba fara notificare prealabila. Poza este doar orientativa, e posibil ca in poza sa existe accesorii neincluse in pachet.
Compania noastra garanteaza utilizatorului accesul strict in interes personal pe acest site, ceea ce nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei.
|